Σχετικά Με
Το Μουσείο μας.

Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να δει από κοντά το κέρινο  ομοίωμα του Θεοτοκοπούλου( El Greco), του Καζαντζάκη, του Βιτσέντζου Κορνάρου.

Αναφορές γίνονται στη μυθολογία του νησιού με τις μορφές του Μίνωα, του Θησέα, της Αριάδνης ενώ το ενδιαφέρον εστιάζεται σε ιστορικά γεγονότα από το Βυζάντιο και τη Βενετοκρατία ως το ολοκαύτωμα του Αρκαδίου και τη δεσπόζουσα μορφή του Ελευθέριου Βενιζέλου.

Αυτό το ιστορικό ταξίδι σε συνδιασμό με την άφθαστη φυσική ομορφιά σε όλες τις εποχές του χρόνου και το φιλόξενο πνεύμα των κατοίκων του χωριού, μετατρέπουν την επίσκεψη στα Ζωνιανά σε αξέχαστη εμπειρία.

Ώρες λειτουργίας Μουσείου: Καθημερινά από τις 10:00 έως και τις 19:00 (και τα Σαββατοκύριακα)

Προορισμός

Γνωστά για τις φυσικές τους ομορφιές, με χαρακτηριστικό το σπήλαιο του Σφεντόνη που βρίσκεται στην αρχή του χωριού, 600 μέτρα από αυτό τα Ζωνιανά φιλοξενούν εκθέματα από την ιστορία της Κρήτης.

Το Μουσείο Ποταμιάνου παρουσιάζει σε έκταση 700 περίπου τετραγωνικών μέτρων 87 κέρινα ομοιώματα σε 14 παραστάσεις.

Μουσειακή εκπαίδευση

Παραδοσιακά τα μουσεία αποτελούν κοινωφελή ιδρύματα τα οποία εκθέτουν αντικείμενα που απεικονίζουν την ιστορική πορεία του τόπου, τις  παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα του. Βασικός ρόλος του μουσείου είναι η μελέτη, η συλλογή και η έκθεση έργων αλλά και η εξοικείωση των μαθητών με το παρελθόν και την ιστορία. Το μουσείο ενισχύει την μάθηση και την ικανότητα  για γνώση και κατανόηση και παράλληλα προσφέρει μια μορφή βιωματικής μάθησης που εμφυσά την απλούστευση της σκέψης και της γνώσης. Η ιστορία της Κρήτης ξεδιπλώνεται στα μάτια του επισκέπτη και ζωντανεύει στο σύγχρονο παρόν. Σίγουρο είναι ότι οι μαθητές θα  θυμούνται την ιστορία της Κρήτης και θα νιώσουν περήφανοι για τους προγόνους τους μετά την επίσκεψη αυτή.

  • Η εκδρομή μπορεί να συνδυαστεί με την επίσκεψη αφενός στο σπήλαιο Σφεντόνη που απέχει 1 χιλιόμετρο από το μουσείο και αφετέρου με επίσκεψη στα παραδοσιακά Ανώγεια.

Ανυπομονούμε να σας δούμε!

Δευτέρα – Παρασκευή

10:00 – 19:00

Σάββατο – Κυριακή

10:00 – 19:00

Καλεστε μασ

6974649099 – 2834061061

Επισκεφτειτε μας

Ζωνιανά, Ρέθυμνο 74051

στειλτε μασ μηνυμα

Parasirikonstantina@gmail.com